S.A.M.

Sky and clouds 9

“Creëer een betere wereld door eigen verantwoordelijkheid.” Ria Matheussen, grondlegger Script-As-Methode (SAM)

______________________________________________________________________

Samboekje website Dan-Y-Ella cover

http://issuu.com/daniellasloots/docs/sam-magazine_by_dan-y-ella?e=12175255/8643614

_________________________________________________________________

LET OP: NIEUW adres + NIEUWE tarieven vanaf 1 april 2015 – scrol naar beneden voor meer info.

_________________________________________________________________

Met de SAM (Script-As-Methode) worden al schrijvend en kleurend ‘nieuwe bedradingen’ aangelegd in de hersenen. Door intuïtief te kleuren, ontlaad je je van onuitgewerkte emoties en geef je er -ongecensureerd- woorden aan. Je innerlijke kind mag zich eindelijk uitspreken. Dat lucht op! Zo ruim je emotioneel puin in je hoofd. Hoofd en gevoel gaan samenwerken en er komt meer evenwicht. Overbodige ballast wordt losgelaten. Er ontstaat weer ruimte voor wie jij werkelijk bent.

De synthese tussen hart en verstand zorgt ervoor dat angst plaats maakt voor (zelf)liefde, (zelf)inzicht en innerlijke kracht. Dit hele proces gebeurt in 7 stappen, verspreid over verschillende sessies, waarin je ook opdrachten thuis doet.

Stap 1: Kleuren en schrijven van je eigen emoties. Stap 2: Bewust worden, benoemen van je emoties en frustraties. Stap 3: Inzicht, hier ontdek je hoe jij geleerd hebt wat liefde is. Stap 4: Vergeven, jezelf en de anderen, je innerlijke kracht ontdekken. Stap 5: Dankbaar zijn voor wat er in je leven gebeurt, dit geeft vreugde. Stap 6: Affirmatie, waarin ‘negatief’ wordt omgepoold naar ‘positief’. Een bekrachtiging van je nieuwe, zelfgekozen pad. Stap 7: Verbranden, of ver-assen van je tekeningen, om jou ‘akker’ met nieuwe, vruchtbare grond te ‘bemesten’.

Je vertrekt met hetgeen jou bezighoudt op dit moment: een vraag, probleem, frustratie, ziektebeeld… ‘Voelen’ is het sleutelwoord.

 

____________________________________________________________

NIEUW PRAKTIJKADRES vanaf 1 april 2015: Sint Onolfsdijk 36, Dendermonde

T: 0494 54 75 18 – daniella123sloots@hotmail.com

NIEUWE TARIEVEN vanaf 1 april 2015: Individuele S.A.M. sessie (+/- 1 uur): 55 euro

Kies je voor een ‘pakket’ van 3 sessies, dan betaal je 150 euro ineens. (= 50 euro per sessie). Te voldoen bij de eerste sessie.

____________________________________________________________


ENKELE REACTIES VAN DEELNEMERS AAN S.AM. WORKSHOPS

He Daniella!

Je workshop vorig weekend was zeker voedend !!!! Ik had tijd nodig om alles te laten bezinken en nieuwe dingen te integreren. Een gevulde karaf met water pronkt op mijn tafel en het lukt mij al aardig om die dagelijks leeg te drinken.

Los hiervan vond ik de Sam techniek heel zacht en vriendelijk en bovendien zo veelzeggend! Je had de vaardigheid om dit in goede richtingen te leiden. Mijn collage heb ik in mijn keukenkast gehangen zodat ik ze regelmatig zie! Mijn favoriet menu zit in mijn schrift met “te bewaren dingen”. Je voeding heeft me zeker gesmaakt en gevoed!

Hartelijk dank hiervoor!

Groeten, Griet

 

Dag Daniella,

Voor mezelf was dit de eerste kennismaking met een ‘gebeuren’ als dit, ik mag wel spreken van een ervaring. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, er waren namelijk uitvluchten genoeg om het niet te doen. Ik vond het de tijd, de moeite, het geld waard! 

De manier waarop het weekend verliep heeft me erg aangesproken. Het kwam allemaal als vanzelf en wat er kwam voelde helemaal juist. Vaak een ingeving van het moment, maar ook dat leek zo te moeten zijn (helemaal geïmproviseerd was het dus zeker niet). We kregen een staaltje te zien van jouw ervaring en talent in de SAM, maar ook in je eigen levenservaring en ontdekkingen. Het is de combinatie van dat alles wat ervoor zorgde dat de workshop werd wat hij was. In plaats van ‘kennis’ door te geven, heb je ons laten zien, voelen en ervaren hoe we onszelf kunnen voeden. Dat je dit voor jezelf ook ging uitpluizen en er diepgaand mee bezig was, creëerde voor mij een veiligheid waardoor ik mezelf ook meer durfde ‘blootgeven’. De kleine zinnetjes zoals ‘ik herken het een beetje’ gaven me onbewust (maar door even terug te blikken besef ik het ook bewust) een veilige bodem. Vanuit jouw goede voorbereiding gebeurde alles toch spontaan, dat staat me aan.

Ik heb er vaak vol bewondering gezeten voor jouw SAM-kunde, want de techniek is één ding, maar de persoon die je begeleidt bepaalt het resultaat. Tijdens de oefeningen gaf je me het gevoel ‘we gaan hier uit geraken’. Als ik de neiging had om (als het naar m’n gevoel bvb erg lang duurde voor ‘k ergens toe kwam) te zeggen dat het goed was, uitte jij je gevoel dat het nog niet helemaal was zoals het zou moeten zijn. Wat een geruststelling! Op die manier kwamen we echt tot de kern. Bedankt om te kiezen voor je intuïtie en niet voor het schema dat je vooraf had voorbereid.

Het samenstellen van een eigen menu is een ideale afsluiter. Het geeft een compleet gevoel aan het eind van een werkweekend. Het straalt ook een heel positieve sfeer uit om mee naar huis te vertrekken. Ik ben gisteren in elk geval thuisgekomen met een stralende glimlach (en die kon zelfs een blinde zien)! 

De vensterbank waarop geleidelijk aan meer en meer boeken op gingen liggen was nog zo’n spontaan groeiend iets. Waar jij boeken had klaargelegd die je ons voorbereid wilde tonen, kwamen er op een heel spontane manier boeken bij die ons ook konden voeden. Het maakte alles ook een stuk persoonlijker. Mooie boeken ook, ze leken te vragen: “Lees ons” en dat wil ik graag gaan doen. 

De SAM methode kende ik niet, ik las op de website een beetje wat het was, maar een mens moet het ondervinden om de waarde ervan te merken. Ik voelde me gisteren, na het hele weekend een stuk vrijer, alsof er plots heel wat van me afgevallen was. ‘k Durfde ook veel meer te kiezen voor datgene waar ik echt zin in had gisterenavond (terwijl ik vroeger gewoon zou gevolgd hebben, afgewacht waar m’n vriend zin in heeft…).  

Mij heeft de workshop in elk geval heel wat inzicht gegeven. Niet alleen heb ik gezien wat m’n eetpatronen, relaties met voedsel,… me te vertellen hebben, maar ik voelde ook echt dat ik ermee aan de slag ging. Bedankt!

Veel groetjes!

margot

 

Dag Daniella,

Eerst en vooral wil ik je laten weten dat ik je een zeer inspirerende vrouw vind. Tof om je te leren kennen! Je hebt ook een goed luisterend oor. Ik voelde me echt ‘gehoord’ bij jou. Je stelde ook zeer efficiënte vragen. Ik was heel benieuwd naar de SAM. Was op voorhand al eens gaan opzoeken hierover. De praktijk was echter nog boeiender.

Ik vond dat de methode snel ‘to the point’ kwam in vergelijking met andere sessies voor persoonlijke groei en dergelijke. Ik vond dat je ook zeer flexibel omging met de samsessie. Eigenlijk zou het over voeding gaan, maar je ontdekte snel mijn andere behoeften. Ook was er een duidelijke structuur in de methode: 7 fases. Ik vond het tof dat ik niet ‘gedwongen’ was om het te verbranden. Dit kan enkel als ik er klaar voor ben!

In de kleurtjes geloof ik niet echt. Ben er echter wel gaan over opzoeken op internet. En ik kan er me toch enigzins in vinden. Ook het creatieve van de methode boeit me. Ik ben vooral geboeid omdat de methode ook toepasbaar is voor kinderen. Hiermee werk ik dagelijks en zie het integreerbaar in mijn job.

Nogmaals bedankt, Daniella.

Groetjes,

Gerlinde

 

Hieronder een heel interessant filmpje. Hoe eet jij altijd je maaltijd? Alles door elkaar of eet je vegetarisch? David Wolfe beantwoord veel interessante vragen over onze voeding in een interview na het seminar wat hij in Nederland heeft gegeven. Veel van deze antwoorden zullen je verstelt doen staan. Luister naar wat David Wolfe te zeggen heeft en verbeter je gezondheid!