Over mij

Foto: Petra van Vliet

Daniëlla Sloots (1972, Assen) werd opgeleid tot beeldhouwer aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen (NL). Na haar afstuderen reist ze gedurende een half jaar door Zuid-Amerika (Peru, Chili, Ecuador), komt terug en woont vervolgens zeven jaar op een woonboot in Den Bosch. In 2005 vertrekt zij naar Antwerpen (B) en werkt een klein jaar in het atelier van de Antwerpse kunstenaar Jan Fabre. In 2007 komt BLISS-magazine op haar pad. Het dubbeltalent voor schrijven & vormgeven wordt herontdekt en tot eind 2018 was Daniëlla (eind)redacteur en vormgever van BLISS. Haar interesses verdiepen en verbreden zich en opleidingen tot (S.A.M.) -transformatiecoach en (PresentChild) kindertolk volgen. Zij specialiseert zich steeds meer in Het Interview. De afgelopen jaren werden al tientallen gepubliceerd in BLISS, maar ook in Yoga International en Change+. Voor het digitale magazine Pure Child doet zij sinds enkele jaren de vormgeving. 

Prijzen:

1996: ‘Beste Academie-eindscriptie’ voor ‘De Kunstenaar; synthese van priester en archeoloog’

1996: 1-ste prijs voor het beeld ‘Né’. Het bedrijf Van Diemen & Van Gestel te Baarn, vierde met deze wedstrijd haar 5-jarig bestaan. Daniëlla reisde met het prijzengeld een halfjaar door Zuid-Amerika.

Publicaties:

2002: De weg naar huis loopt rond  (in eigen beheer uitgegeven, in een gesigneerde oplage van 600 exemplaren)

2007 – heden: interviews, blogs, artikelen en reportages voor: Bliss magazine, Yoga International, Change+, Pure Child, Amanvida …

2018: Interviewbundel Bruggenbouwers