Laad je batterij op door interactie met je ‘andere pool’

Mentaal bleef ik nòg langer ‘maagd’

20 jaar en 8 maanden was ik, toen een zwierige kunstschilder/muzikant met de juiste sleutel éindelijk mijn kuisheidsgordel vreugdevol doorstak. Ik ben nog altijd goed bevriend met hem. Mentaal bleef ik daarna helaas nog wél làng ‘maagd’, met knellende overtuigingen die nog uit een collectief vér verleden stamden. Fysiek bevrijd, mentaal gevangen. Ik was een voorbeeldig ‘net’ meisje en beminde uitsluitend mannen waarmee ik ‘in relatie was’. Soms wilde ik éigenlijk enkel ‘proeven’, (zoals ik met mijn eten ook altijd heel avontuurlijk en losbandig ben geweest) maar de angst om daarna voor iets vreselijk onzedigs versleten te worden, zorgde ervoor dat ik enkele keren ongewild een ‘relatie’ begon om toch maar vooral…. ‘zedig’ te lijken.

Fysiek ontmaagd, mentaal bevrijd

Nu ben ik enkel nog in spirituele, ‘heidense’ zin ‘maagd’: een soevereine vrouw die enkel zichzelf toebehoort. Eén IS in zichzelf. Een oerbeeld, een vrouw met vele gezichten. Een vrouw die baart en zoogt. Zowel kinderen van vlees en bloed, als Grootse Projecten, Kunst, Boeken en Vruchtbare Tuinen. Die het hogere kent én het lagere. Het rijke én het arme. Een vrouw die zich transformeert. Zoals Christus mens werd in de schoot van zijn Moeder, zo werd ik Vrouw in de schoot van Moeder Aarde. En helemaal klaar voor tantrische interactie met….mijn ‘andere’ pool.

Voedend spel met je ‘andere pool’

Net als bij mij, gaan er ook bij jou, in de interactie met een ander, altijd energielijnen over en weer om af te tasten of er een interessant, dienstbaar of voedend spel gespeeld kan worden. Dit gaat vanzelf, omdat energie, net als water, stroomt waarheen het vrij kan stromen. Wanneer een mannelijke pool een vrouwelijke pool ontmoet in een soortgelijke energiefrequentie, versmelten deze polen, gaan stromen en activeren elkaar. Iedere polaire energie van dezelfde vibratie werkt enorm versterkend en wekt energie op. Het is als het samenvoegen van de plus en de min van een batterij. Door deze opgewekte energie wordt jouw innerlijke ‘licht’ versterkt, wat de basis is van alles wat leeft. Een vitaal lichtlichaam vormt de kern van je levenskracht. Je zou jezelf dus tekort doen als je iedereen van het andere geslacht ineens zou negeren, omdat je bijvoorbeeld een relatie hebt. Of als single, omdat je vindt dat een voedende interactie met je tegenovergestelde ‘pool’ enkel ‘mag’ bestaan tussen liefdespartners. Zie seksualiteit (fysiek intiem contact) of sensualiteit (exploreren van zintuigelijke ervaringen) als een vorm van energie. Het belangrijkste criterium: voelt het goed of niet?

Tantrische wezens

Laten wij, als de tantrische wezens die we zijn, erkennen dat energetische uitwisselingen met onze tegengestelde ‘pool’, ‘voeding’ is van onschatbare waarde. Wij zijn tenslotte opgebouwd uit mannelijke en vrouwelijke energie en dus is het volstrekt natuurlijk dat deze energie wil interacteren, verstrengelen en zich verruimen, wat fundamenteel belangrijk is voor ons spirituele groeiproces. Er zijn véle manieren van uitwisseling. Al pratend, lachend, dansend, flirtend, etend, spelend, aanrakend, kijkend, proevend, gevend, ontvangend, verbindend… stuwen wij elkaar, wervelend om elkaar heen, tot groei.

Laat een bericht achter