Kunst

 IK ZAL EERLIJK ZIJN. MOMENTEEL PRODUCEER IK GEEN ‘KUNST’. Een groot deel van mijn werk en leven ging over ‘een verlangen naar verbondenheid’, vanuit een geïsoleerde positie. Apart, vind je niet? Een kunstenaar die wilt COMMUNICEREN, en daarvoor ALLEEN in een atelier gaat zitten, om kunst over ‘verlangen naar verbondenheid’ te produceren.

Als er een aantal werken klaar waren, werd de galeriehouder gecontacteerd en een datum vastgelegd voor een tentoonstelling. Tijdens de opening werden de werken getoond aan een publiek, en met een beetje geluk waren enkele mensen zo vriendelijk om er iets eerlijks over te zeggen. Dat was, met uitzondering van je kunstenaarsvrienden, die zo af en toe op uitnodiging langskwamen, waarschijnlijk ook de enige keer dat je oog in oog met je publiek stond. De mensen met wie je zo graag wilde communiceren, dus! WAT OMSLACHTIG!

Daar ben ik dus uitgestapt. Mijn atelier uit, de wereld in. Mijn werkperiode bij de ‘wereldberoemde Jan Fabre’ maakte mijn gevoel over de zinloosheid van kunst er vervolgens niet beter op. Hij staat internationaal aan de top, heeft alle grote tentoonstellingen ter wereld gedaan. Op een opening van zijn werk is het vol. Iedereen nipt van zijn champagne. So what? Na afloop had ik een borrel nodig om een onbestemd gevoel van leegte weg te spoelen. Wat niet wegneemt dat het werken of ‘spelen’ in een groot atelier aan een specifiek project, mét andere collega-kunstenaars, (NIET alleen dus) alle mogelijke materialen en technieken die je je kunt voorstellen, elke dag opnieuw, wel degelijk een feestje kan zijn. Maar wat omslachtig! Dat neemt niet weg dat ik veel van schoonheid houd, van heldere kleuren en mooie vormen.

Het werk wat je hier zult zien, daar sta ik nog steeds achter. Er is ook helemaal niets mis met grote, deemoedige, poëtische verlangens. Het gaat allemaal over mens-zijn. Ik maakte werk tot ongeveer 2006. En een enkel werk in 2010, toen ik zwanger was van mijn eerste kind. Waarom laat ik dit dan zien? DEZE WEBSITE GAAT OVER GROEI. Daarom. Kijk je even mee?